March 27, 2011

Tentang Restoran



Puspo bermula dengan mengayuh basikal bersama  ayam bakar setiap hari pada awal tahun 1990-an. Namun kini, ianya nya telah berkembang pesat dengan 30 restoran miliknya termasuk di Medan, Yogyakarta , Surabaya , Bali serta Solo tapak bermula kejayaannya hingga menjadi pengusaha restoran francais.
sheikh Hussien Sheikh Omar adalah orang yang bertanggungjawab memperkenalkan Restoran Ayam Bakar Wong Solo pada Febuari 2005. Dengan 4 cawangan di Malaysia iaitu di Kampung Baru, Bandar Baru Bangi, Ampang dan Shah Alam.


Wong bermaksud “orang”

Solo bermaksud “tempat di jawa, Indonesia”

Moto /  slogan : halalan thayyiban brmksd bnd yg halal itu sesungguhnya lg baik.

Buka setiap hari : 11.00am - 11.00pm
**Turut menawarkan kombinasi mknn cina dan barat.

8 comments:

aena arshad said...

salam,bagaimana caranya kalau kami nak buka cawangan wong solo

Anonymous said...

Semua tempat Wong solo sekarang sudah kurang enak. Sambal ayam penyet & terung sudah tidak enak. Tempenya kecil dan ayamnya kecil dan kurang enak. KECUALI di BANGI. Wong solo bangi THE BEST.... Semuanya banyak berpatutan dengan harga... SILA AMBIL PERHATIAN

Anonymous said...

Wong solo shah alam service amat truk.. pekerja memain dan tidak layan customer sehingga kena jerit baru datang.. harga pula agak mahal.. rm3.50 utk teh o ais limau.. sila jaga pekerja n harga anda sebelum kami membuat laporan..

Anonymous said...

yup, AYAM TERALALU KECIL. PORTION semua terlalu sikit. harga tidak berpatutan dengan portion yang sikit macamtu. please take action and upgrade this. and yes the drinks are also expensive. what la.

Anonymous said...

hahahaa gak laku di Jakarta yaaaaaa

Anonymous said...

alamak rase dah x best cam dulu ke..first time aku try ayam penyet die ngan sambal mmg mcm kene mandrem every weekend mesti nak cari nye siap aku boikot ayam penyet lain..sambal die meleleh air mata tp mmg terbaik..harap2la komen kat atas ni x betul..malaysian willing to spend for the quality, so do whatever u can to maintain the taste..plis

Anonymous said...

Aku makan ok je.... sedap je....

Anonymous said...

harga air kat wong solo terlalu mahal bg kedai mkan mcm tu. portion mknan lain pn kecik n sikit je xpadan ngn harga, tp ayam bakar kat citu mmg sedap. hope rasa die still same smpai bila2.

Post a Comment

Siguiente Anterior Home
 
Makan-makan di Wong Solo Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo